Follow Us:

 

Project Profile

 

2006 Honourable Mention

Liu Ying Lung Study Hall

Horizontal Navigation Bar w/Rollover Effect

Jury Citation

In preparation for the Dajiao Festival, the Liu clan study hall in Hong Kong has been dramatically restored to its original Qing Dynasty condition. The removal of intrusive modern alterations added in the past century to accommodate a kindergarten has revealed the building’s historic layout and structure. Privately funded by the clan, the project has proved to be a valuable learning experience about architecture restoration as well as the community’s heritage roots. After an interim period of 150 years, the study hall, complete with conserved murals and vernacular architectural details, now serves as a fitting backdrop for reviving communal social functions and rituals.